Spanning, stress kennen we allemaal wel. En zolang de stress hoort bij datgene waarmee je bezig bent, werkt het alleen maar positief en activerend. Dat is gezonde stress. Deze stress gaat weer vanzelf over na afloop, je adrenaline komt weer op een natuurlijk evenwicht.
Maar wat als de stress blijft? Als je dat gespannen gevoel niet kwijtraakt. Als het een last wordt en je functioneren op een ongezonde manier belemmert? Dat is ongezonde stress.
Belangrijk is om er achter te komen hoe kwetsbaar je bent voor stress en wat de trigger is die bij jou van gezonde stress ongezonde stress maakt. Tijdens de begeleiding gaan we ontdekken
- waar jouw stress vandaan komt. Wat levert jou echt de meeste stress?
- Ook leer je hoe jouw eigen gedragsstijl is en
- waar je gevoelig voor bent.
- En natuurlijk gaan we ook de mogelijkheden bekijken die jij kunt benutten om deze stress aan te pakken en vooral in de toekomst te voorkomen.
Je leert de eerste signalen van stress beter herkennen. Maar ook om daar op een andere manier mee om te gaan, zodat je emotionele balans niet naar de verkeerde kant overhelt.
Door inzicht te krijgen in de stressfactoren en de achterliggende oorzaken kun je ongezonde stress leren hanteren en vermijden.
Teveel stress kan vaak ook lichamelijke (niet prettige) gevolgen hebben. Spanningsklachten, hoofd-en nekklachten, spierpijnen e.d.
Het is belangrijk iets aan die stress te doen.
Neem voor meer informatie gerust even telefonisch contact op.